Profil HTD-5M

Leírás

A HTD fogasszíjak csúszásmentes hajtásátvitelre alkalmas szíjak (mint a láncohajtás esetében) hiszen nem csak a súrlódási erő, hanem fogak tartják pozícióban a szíjat. Gumiból készülnek, üvegszál erőhordozó szállal. Az Optibelt Omega fogkialakítás kissé eltér a szabványos HTD fogkialakítástól. ezen eltérés miatt a szíj halkabban üzemeltethető és a HTD szíjtárcsákon kívül az RPP szíjtárcsákban is használható.

Polikloroprén gumimag, üvegszál erőhordozó szálak. Erősített poliamid szövet a fogakon. A HTD metrikus fogasszíjak erősebbek, mint a klasszikus (collméretes) fogasszíjak. Az erőátvitel akár 40%-kal is magasabb lehet, mint az Optibelt ZR fogasszíjak esetében. Az Omega HP fogasszíjak aramidszál erősítésű gumiból készültek, nagy igénybevételre, megterhelőbb hajtásokra ajánlaottak.

A HTD-5M fogasszíjak szélessége mm-ben rendelhető. Megrendeléskor meg kell adni, hogy milyen széles legyen a szíj. (Bármilyen szélesség választható, a szabványos szélességek: 9mm, 15mm, 25mm.) Ár és mennyiségi egység 1 mm.

Ez a szíj a vásárló megrendeléskor egyedileg kerül levágásra a gyárban készült kb 1 m széles tekercsről (sleeve). Mivel egyedi gyártásnak számít, nem cseréljük és nem vesszük vissza, a gyártás megkezdése (a visszaigazolás kiküldése) után elállást sem fogadunk el a vásárlótól!

fogas5M.png