Folyóméteres fogasszíjak

Általános információ

A folyóméterben vásárolható fogasszíjak a végtelen gyártású fogasszíjaknak megfelelő, szabványos fogosztásokkal készülnek. Felhasználásuk általában lineáris mozgások, pl. kapuk, ajtók, emelőszerkezetek mozgatószíjaiként történik. A folyóméteres fogasszíjak rögzítése a szíj végére helyezett leszorító lappal történik.

A folyóméterben gyártott fogasszíjak készülhetnek gumi, vagy poliuretán (PU) anyagból. A gumi anyagból készült folyóméteres fogasszíjak NEM végteleníthetők, azaz semmilyen körülmények között sem lehet normál hajtószíjként felhasználni őket. A poliuretánból készült folyóméteres fogasszíjak alkalmazhatók lineáris hajtószíjként is, de sütéssel végtelenítve normál hajószíjként is felhasználhatók. Fontos tudni azonban, hogy a sütéssel végtelenített poliuretán fogasszíjak erőátviteli képessége csak a kb. a fele a végtelenként készülő poliuretán fogasszíjak erőátviteli képességeinek. Ennek az az oka, hogy a végtelenre készített szíjak esetében az erőhordozó szál is végtelen, míg a sütéssel történő végtelenítés esetében az erőhordozó szál nem kerül végtelenítésre, csak a poliuretán test anyaga...

A folyóméteres fogasszíjakat rendeléskor egyedileg vágjuk méretre. A rendelés visszaigazolása után nem fogadunk el elállást a rendeléstől! A levágott szíjakat nem vesszük vissza és nem cseréljük!