Hírek

Stripe fizetési mód az ekszij.hu webáruházban

Sok felhasználónk preferálja az online fizetési módot az ekszij.hu webáruházban. Eddig kizárólag az OTP Simple szolgáltatás állt rendelkezésükre online fizetéshez. Sok felhasználónk szereti ezt a fizetési módot, de sok felhasználónknak problémát jelentett a használata; időtúllépési, azonosítási és egyéb problémák miatt nem tudták használni a Simple fizetési megoldását. Nem tudjuk megmondani, hogy miért működik bizonyos felhasználóknak a Simple és miért nem működik másoknak... A probléma megoldására bevezettünk egy másik online fizetési módszert, amellyel bankkártyás, Apple Pay és Google Pay fizetési módokkal lehet kiegyenlíteni a rendelés ellenértékét. Akinek korábban gondja volt a Simple rendszerével azoknak mindenképp javasoljuk a használatát... De jó szolgálatot tehet az Apple Pay és a Google Pay felhasználói számára is.

A Stripe egy megbízható nemzetközi technológiai szolgáltató vállalat, amely gazdasági tevékenységekhez biztosít online infrastruktúrát vállalkozások számára, így az ekszij.hu webáruház üzemeltetője számára is. További (angol nyelvű) információk a Stripe Inc. vállalatról itt: stripe.com, adatvédelmi nyilatkozat, kapcsolat. Itt egy teszt riport a Stripe szolgáltatásairól (angol nyelvű). Az ekszij.hu webáruházban elérhető szolgáltatások a holland és a német leányvállalatnál kerülnek feldolgozásra. Az ekszij.hu webáruházban a Stripe elektronikus fizetési szolgáltatásai közül az alábbiak vehetők igénybe:

  • Bankkártyás fizetés
  • Apple Pay fizetés
  • Google Pay fizetés

Amennyiben Ön a vásárlásakor a STRIPE Online fizetési módot választotta, akkor a rendelés véglegesítése után átirányítjuk a STRIPE oldalára. Itt tudja Ön kiválasztani, hogy bankkártyával, APPLE PAY fiókjával, vagy GOOGLE PAY fiókjával kívánja kiegyenlíteni a számlát. (Apple Pay és Google Pay akkor használható, ha Ön már rendelkezik érvényes fiókkal a fizetési szolgáltatónál és a rendelést leadó eszközön ez konfigurálva van. Fiók regisztrálása a vásárlás során nem lehetséges...)

Fizetéskor Ön egy az alábbi képen láthatóhoz hasonló ablakot lát (értelemszerűen az Ön vásárlásának adataival kitöltve...):

Bal oldalon a vásárlás adatai szerepelnek. Látható, hogy kitől fog vásárolni (ekszij.hu), látható, hogy mit vásárol, mennyit és, hogy mennyibe kerül. Jobb oldalon a fizetési adatok láthatók. Az Ön email címe már bemásolásra kerül. A képen is látható, hogy a bankkártyák közül a Visa, a Mastercard, az American Express és a JCB kártyák használhatók. A fizetéskor minden esetben azon bankkártya szolgáltatók logói kerülnek megjelenítésre, amelyek kártyái az adott fizetésben használhatók. Önnek a saját kártya adatait kell megadnia és a FIZETÉS gombra kattintani. A fizetés gombra kattintás után Ön átirányításra kerül a saját banki azonosító oldalára, ahol el kell végeznie a másodlagos azonosítást a saját bankja előírásainak megfelelően.

Amennyiben a fizetés sikeres, úgy Önt visszairányítják az ekszij.hu webáruház oldalára. Itt kiírásra kerül a SIKERES fizetés és az Ön fizetési tranzakciójának egyedi azonosítója. Amennyiben ez Önnek fontos, elmentheti, de szükség nem lesz rá... és a rendelés történetben később is megtalálhatja.

Amennyiben az Ön eszközén (amiről rendelését leadja) elérhető az APPLE PAY fizetési szolgáltatás, akkor a jobb oldalon megjelenik az APPLE PAY logója. Fekete alapon Apple logo és Pay felirat.

Apple Pay LogoAmennyiben rendelését Apple Pay fizetéssel kívánja randezni, egyszerűen kattintson az Apple Pay logóra és kövesse az Apple Pay applikáció utasításait.

 

Amennyiben az Ön eszközén (amiről rendelését leadja) elérhető az GOOGLE PAY fizetési szolgáltatás, akkor a jobb oldalon megjelenik az GOOGLE PAY logója. Fehér alapon Google Pay logo és Google Pay felirat.

Amennyiben rendelését Google Pay fizetési móddal kívánja rendezni, csak kattintson a Google Pay logóra és kövesse az applikáció utasításait.

Akár az Apple Pay, akár a Google Pay szolgáltatásban rendezte számláját, a sikeres fizetés után visszairányításra kerül az ekszij.hu webáruházba. Itt látnia kell a SIKERES feliratot és a fizetésnek megfelelő egyedi azonosítót. Ezt az azonosítót saját döntése alapján elmentheti, de a későbbiekben nem lesz szüksége rá... és a rendelés történetben később is megtalálhatja.

A fizetés megtörténtekor a vásárló és az ekszij.hu webáruház kezelője is emailben értesül a fizetés tényéről.

A Stipe Online szolgáltatás fizetős szolgáltatás. A díjai a bevezetés napján az alábbiak szerint alakulnak (Ez később változhat. A mindenkori díjakat az ÁSZF árak alpontjában találhatja.):

  • 1-3000 Ft rendelési összegig bruttó 150 Ft
  • 3001-6000 Ft rendelési összegig bruttó 250 Ft
  • 6001-12000 Ft rendelési összegig bruttó 400 Ft
  • 12001 Ft rendelési összegtől bruttó 500 Ft fizetési költséget számítunk fel.

Bármely további kérdés esetén állunk rendelkezésére a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeinken vagy a Kapcsolat oldalon található űrlap segítségével...

2024.01.19

Admin