10x8 (XPZ MUSCLE) erősített fogazott

Leírás

Az XPZ  ékszíj a ZX fogazott ékszíj megnövelt profilmagasságú (8mm magas) párja. A Muscle egy kimagasló igénybevételre tervezett, erősített változata az XPZ szíjaknak. Akár 40%-kal nagyobb erő és akár 98%-os hatásfok is elérhető vele. Alkalmas karbantartásmenetes feladatokhoz és akár 130 fokig terjedő külső hőmérsékeleten is használható. Magasabb sebességeknél és nagyobb rezgésű feladatoknál kedvezőbbek a tulajdonságai, mint az SPZ szíjaknak. A megkülönböztetés miatt egyes gyártóknál a névleges profilszélesség nem 10, hanem 9,7mm. Mi az egyszerűség kedvéért 10mm profilszélességet tüntetünk fel minden keskeny profilú ~10-es szíjnál.

Az XPZ profilú szíjat SPZ jelű ékszíjtárcsához lehet felhasználni. Műszaki szempontból kedvező tulajdonságokkal rendelkező, erős megoldás a szíjhajtások terén.

A Méret mezőben a szíj szélessége, a szíj milliméterben mért névleges hosszmérete és a collméretre átszámolt névleges hosszmérete látható. A Leírás mezőben a szíj névleges hosszmérete és a névleges külső mérete található. A termék jellemző mérete az Lp (pitch lenght), ez van rányomtatva szíjra. (Nevezhetik Lw-nek, vagy Ld-nek is, de ugyanazt jelenti.) Ha Ön nem akar átszámolni/tervezni, szíjtípust változtatni, és keskeny profilú ékszíjat keres, akkor csak az Lp méretre ügyeljen! Ha klasszikus szíjat szeretne kiváltani keskeny profilú szíjra, akkor a 10-es klasszikus szíjak között keresse meg a régi szíjának méretét és olvassa ki a táblázatból az adott szíjhoz tartozó Ld méretet és annak megfelelő keskeny profilú ékszíjat válasszon!

10x8 (XPZ MUSCLE) erősített fogazott 0 10x8 (XPZ MUSCLE) erősített fogazott 1