Profil HTD-8M

Leírás

A HTD fogasszíjak csúszásmentes hajtásátvitelre alkalmas szíjak (mint a lánchajtás esetében) hiszen nem csak a súrlódási erő, hanem fogak tartják pozícióban a szíjat. Gumiból készülnek, üvegszál erőhordozó szállal.

A PIX TorquePlus HTD-8M fogasszíj teljesen szabványos kialakításó, félkör alakban tapad a tárcsába a maximális erőátvitel érdekében. Kimondottan HTD-8M tárcsákban használatos. Az Optibelt Omega fogkialakítás kissé eltér a szabványos HTD fogkialakítástól. ezen eltérés miatt a szíj halkabban üzemeltethető és a HTD szíjtárcsákon kívül az RPP szíjtárcsákban is használható. A Megadyne RPP kialaítás szintén eltér a szabványos HTD fogaktól, azonban a gyártó garanciát vállal arra, hogy HTD-8M és RPP8 tárcsákban is tökéletes erőátvitelt biztosít.

A HTD-8M fogasszíjak szélessége mm-ben rendelhető. Megrendeléskor meg kell adni, hogy milyen széles legyen a szíj. (Bármilyen szélesség választható, a szabványos szélességek: 20mm, 30mm, 50mm, 85mm.) Ár és mennyiségi egység: 1 mm. Ez a szíj a vásárló megrendeléskor egyedileg kerül levágásra a gyárban készült kb 1 m széles tekercsről (sleeve). Mivel egyedi gyártásnak számít, nem cseréljük és nem vesszük vissza, a gyártás megkezdése (a visszaigazolás kiküldése) után elállást sem fogadunk el a vásárlótól!

A HTD8M szíjak szállított szélessége eltérhet a névleges szélességtől. A tolerancia a 30mm-nél keskenyebb névleges szélességű szíjak esetében (hosszmérettől függetlenül) +0,8mm és -0,8mm 840mm szíjhosszig. 840mm szíjhossztól +0,8mm és -1,3mm. 30-50mm névleges méretű szíjak esetében 1680mm hosszméretig +1,3mm és -1,3mm. 1680mm hosszot elérő vagy meghaladó, 30-50mm névleges szélességű HTD8M szíjak esetében a szélesség tolerancia +1,3mm és -1,5mm lehet. 50mm névleges szélességtől 840mm hosszméret alatt +1,5mm és -1,5mm. 840mm hossztól felfelé +1,5mm és -2,0mm lehet.

Azonos felhasználási mód mellett az alábbi táblázatban különböző teljesítményszintekhez talál szíjat. A Megadyne RPP és a PIX XAct normál erősségű. A Megadyne Silver és a PIX Torque Plus háromszoros erősségű. A Megadyne Gold négyszeres erősségű. A Megadyne Platinum 5,8-szoros erősségű.

TIPP! A PIX TorquePlus erősített fogasszíjak nagyon kedvező árfekvéséhez kitűnő minőség társul. Az ekszij.hu a PIX TorquePlus erősített (HP) fogasszíjakat javasolja!

Profil HTD-8M 0