Elasztikus PJ

Leírás

A szabványos hosszbordás (mikrobordás) szíjak egyesítik a laposszíjak és az ék profilú szíjak előnyös tulajdonságait. Kis helyen elférnek, nem igényelnek nagy tárcsát, mégis nagy tapadófelülettel rendelkeznek, így nagy erőket tudnak átvinni. Magas szíjsebesség érhető el velük és nem érzékenyek a lökésszerű igénybevételre.

A PJ profilú elasztikus hosszbordás szíjakat elsősorban kisebb kompresszorokon,  autóipari motorokon alkalmazzák. Profilmagasságuk 3,5mm, osztásuk 2,34mm bordaközéptől-bordaközépig mérve. A hosszbordák ékszöge 40 fok.  A Méret3 mezőben a termék collméretben mért hossza található. A jellemzők mezőben pedig az angolszász méretes cikkszáma látható.

Felépítésük gyakorlatilag megegyezik a szabványos ipari PJ szíjakkal, de rugalmas erőhordozó szállal készülnek. Rugalmasságuk miatt olyan hajtásokra is felhelyezhetők, ahol nem állítható a tengelytáv. Sajnos a megvásárolható méretpaletta jóval szűkebb a szabványos PJ kivitelek méretpalettájánál. Az elasztikus PJ szíjakat előre vágva rendeljük. Csak a táblázatban szereplő méretek rendelhetők.

Elasztikus PJ 0