Holtjátékmentes tengelykapcsolók

Leírás

A holtjátékmentes tengelykapcsolókat szinkronhajtások esetében alkalmazzuk. Ezek olyan körmös tengelykapcsolók, melyek teljesen holtjáték ("kottyanás") mentesen viszik át a nyomatékot egyik tengelyről a másikra. A holtjátékmentes tengelykapcsolók kettő darab fémből készült agyból és egy darab műanyagból készült tengelykapcsoló betétből állnak össze. Az agyak 38/45 méretig alumínimból, ezen méret felett pedig acélból készülnek.

A betétek speciális műanyagból készülnek. A kék 80 ShA, a sárga 92 ShA, a piros 98 ShA, a zöld 64 ShA keménységű. A zöld színűt belsőégésű motorokhoz javasoljuk, a kéket kis nyomatékú feladatokhoz, a sárgát normál körülményekre, a pirosat pedig nagyobb nyomatékra tervezték.

A Trasco-ES holtjátékmentes kuplungok több kivitelben készülnek. Az F (GESF) típus agya tartalmaz furatot és csavart a rögzítéshez (nagyobb méretekben reteszpályát is). Az M (GESM) típus agya hasított, átmenő csavarral rögzíthető, utólag is könnyen szerelhető. Az M (GESM-C) típus C kivitele tartalmaz reteszpályát és rögzítő csavart is. Az A típus (GESA) az agyak végén tartalmaz egy-egy előre szerelt szorítót, melynek használatával a tengelykapcsoló mechanikai módosítás nélkül rögzíthető a tengelyeken.

A Trasco-ES holtjátékmentes kuplungok hosszúságának növelésére használható egy speciális közdarab. Ennek használata esetén kettő agyat, kettő betétet és egy közdarabot építünk össze. Ha olyan kivitlet keres, ami nem található az alábbi táblázatban, keressen minket. KAPCSOLAT.

Holtjátékmentes tengelykapcsolók 0