Szállítás

Az ekszij.hu webáruházban megrendelt árut - a készlettől függően - a megrendelés feldolgozásától számított 2-5 munkanap alatt juttatjuk el a vásárlóhoz. A készlethiány miatt külföldről érkező termékek szállítási határideje a megrendelés feldolgozásától számított 5-21 munkanap. Egyedi (bevonatos, módosított, egyedileg gyártatott) termékek esetén a fenti szállítási határidőkhöz még kb. 10-15 munkanap hozzáadódik!
A megrendelést minden esetben visszaigazoljuk, a visszaigazolásban szerepel a várható csomagfeladási és érkezési dátum. Amennyiben készlethiány, vagy egyéb ok miatt a szállítás a 2-5 napon belül nem taljasíthető, akkor egyeztetünk a vásárlóval a várható szállítási dátumról.

A csomagküldést a GLS csomagküldő szolgálatával bonyolítjuk az alábbi szállítási tarifa szerint (Az ár tartalmazza a csomagolás, a szállítás és az SMS értesítés költségeit is.):

Csomag súlya Szállítási díj
0,1-3,0 kg 1200 Ft Bruttó
3,1-5,0 kg 1475 Ft Bruttó
5,1-10,0 kg 1800 Ft Bruttó
10,1-15,0 kg 1950 Ft Bruttó
15,1-20,0 kg 2250 Ft Bruttó
20,1-25,0 kg 2375 Ft Bruttó
25,1-30,0 kg 2650 Ft Bruttó
30,1-40,0 kg 2990 Ft Bruttó
40 kg feletti csomagot a GLS nem szállít ki.

A 40kg-nál nehezebb csomagok kiszállítási díja legalább 5000 Ft Bruttó.

Rendelés leadásakor vásárlóval egyeztetve.

A GLS maximum 40 kg-os súlyt és maximum 3 m-es körméretet (max. 3 m = 2x magasság + 2x szélesség + 1x hosszúság) szállít ki. Az ezen paraméterek bármelyikét meghaladó csomagok kiszállítása +1 napot vesz igénybe! A kiszállítási díj legalább 5000 ft Bruttó.

A táblázatokban szereplő súlyok nem méréssel kerültek megállapításra, hanem a gyártók által megadott adatok! A csomagolásra minden csomag esetében egységesen 1 kg-t számolunk fel!

A megrendelő adatainak megadásakor egy olyan szállítási címet kell közölni, ahol a megadott szállítási napon napközben, 8.00-17.00 között fogadni tudják a küldeményt! Fontos megadni egy olyan telefonszámot is, ahol napközben akár cégünk, akár a futárszolgálat munkatársai elérhetik Önt a csomaggal kapcsolatos bármilyen esetlegesen felmerülő nehézségek kezelése érdekében. Fontos, hogy ez a szám magyarországi telefonszám legyen, mert a GLS munkatársai nem hívnak külföldi számot! Előnyös mobiltelefon megadása, mert az SMS értesítés a kiszállításról csak magyarországi mobiltelefonra kerül kiküldésre!

Hétvégeken és ünnepnapokon nincs szállítás.

Amennyiben valamilyen okból a megrendelő illetve a feltüntetett címzett nem tartózkodik a megadott címen, úgy a futár megpróbál kapcsolatba lépni a címzettel. Második alkalommal további díj fizetése nélkül megkísérlik a kézbesítést. A másodszori kiszállítás az első kísérletet követő legfeljebb ötödik munkanapon történik. (Időközben a csomag a helyi GLS depóban átvehető.) Amennyiben a másodszori kézbesítés sem sikerül, a címzett a GLS depóban még átveheti a küldeményt (legkésőbb a második kísérlet napján). Harmadszori kísérletre nincs lehetőség, a második sikertelen kézbesítés után a csomagot a GLS visszaszállítja a feladónak. A visszaszállítás után újbóli csomagfeladást már csak dupla szállítási díjért és előre fizetéssel teljesítünk!