Hírek

Autóipari ékszíjak

Az autóipari szíjak olyan keskeny profilú, fogazott ékszíjak melyek kimondottan az autóipar igényeire lettek kifejlesztve. De ezen speciális tulajdonságok miatt az ipar egyéb területein is jó szolgálatot tehet, kiválthat más egyéb szíjtermékeket!

A leggyakrabban használt fogazott autóipari szíjak az AVX10x, AVX11x, AVX13x, AVX17x. Ezeknek a szíjaknak a profilmérete teljesen megegyezik a keskeny profilú, vágott, fogazott ipari szíjakéval. (XPZ, XPA, XPB) Azonban a szerkezetük kimondottan az autóipar igényeire lett kifjelesztve. Nagyon jól bírják a hőt, nem (nagyon) nyúlnak, csendesen futnak a tárcsában és jól tolerálják a rezgéseket. Elsősorban vízpumpák, ventilátorok, klímaberendezések meghajtására fejlesztették ki őket. Nem igényelnek karbantartást.

Viszont ezen pozitív tulajdonságaik miatt ajánlhatók minden olyan esetben az ipari szíjak kiváltására, amikor nincs extrém terhelés, amikor rezgő környezetben használjuk, mert ugyebár pl. ventilástorok az autókon kívül is léteznek. De hazsnálható pl. önjáró fűnyíró meghajtására és még nagyon sok mindenre, amire egyébként klasszikus ékszjíjat használtunk vola, de valamiért nem vált be.

Akkor is eszünkbe juthat az autóipari ékszíj, amikor nem találunk megfelelő méretű ékszíjat a spéci hajtásunkra.. Mert óriási előnye még az autóipari szíjaknak, hogy kb 2 m hosszig rengeteg különböző hosszméretben elérhetőek. A hosszkülönbségek lényegesen kisebbek az egyes hosszméretek között, mint bármely más szíjtípus esetében.

Ezek a szíjak az Ékszíjak menüpont Autóipari szíjak csoportjában találhatók az ékszíj.hu webáruházban.

beltprofile.png PIX szíjprofilok táblázata A mellékelt diagram a PIX szíjakra vonatkozik, de az E (38-as) ékszíjak kivételével a többi gyártó szabványos termékeire is igaz.... Az E jelű szíjak a legtöbb gyártónál 40x25mm profillal rendelkeznek. Tovább OPTENválságálósági.png Opten Kiválósági Tanúsítvány "Az üzleti élet kiváló szereplője: kockázati szempontból a legmegbízhatóbb cégek közé tartozik, gazdasági visszaesés esetén tapasztalható stressztűrési képessége az átlagnál erősebb..." Tovább 20_02_16_11_26_36_pix_logo.png Miért vegyek PIX terméket? A PIX az elmúlt 50 év során rengeteg tanúsítványt szerzett, mindenféle minősítéssel rendelkezik. (ISO 9001, 16949, 14001, OHSAS 18001, ATEX, stb… ) Tucatszám kapták a különböző elnöki és kereskedelmi elismeréseket. De nem ez a legfontosabb, hanem, hogy 50 év alatt a kicsi, Indiában alapított magánvállalkozásból eljutottak a világ minden szegletébe, meg tudták vetni a lábukat és kiváló minőségű, kedvező áru termékeikkel. A bizonyíték a jó termékre, hogy a Közel-Kelet, Anglia és Németország után már közép-kelet Európában is kaphatók termékeik. Tovább Klasszikus profilok - ekszij.hu.png Klasszikus profilú ékszíjak az ekszij.hu kínálatában A klasszikus profilú burkolt ékszíjak "AZ" ékszíjak. Amikor ékszíjra gondol, akkor valószínűleg ez a termék ugrik be... Évtizedek óta változatlan méretekben szerepel a szabványkönyvekben. (Az alapokat leíró DIN szabvány 1975 óta nem változott…) Mégsem tudunk róla túlzottan sokat... Tovább ElecRidingMow_ProdLineBrow_Hero_XT1-SideView-Sunglasses_01_desktop_1015x630_v1.png Fűnyírótraktor szíjak A fűnyírótraktorokon normál körülmények között nem hegyományos ipari szíjakat szokás használni, hanem speciálisan ere a célra kifjelesztett fűnyírótraktor ékszíjakat. Tovább