Hírek

Ékszíjtárcsák nagy választéka az eszij.hu-n

Az ekszij.hu webáruház kínálatának már évek óta része az öntvényből készült ékszíjtárcsák nagy választéka. A legtöbb tárcsa több gyártóműtől, de azonos kivitelben, raktárról érhető el. Raktárunkban a kúpos szorítós ékszíjtárcsákon kívül az alapfelfúrt tárcsák nagy választéka is elérhető.

10-es profilszélességű szíjak hoz az SPZ szíjtárcsák, 13-as profilszélességű szíjakhoz az SPA szíjtárcsák, 17-es profilszélességű szíjakhoz az SPB szíjtárcsák, a 22-es profilszélessgéű szíjakhoz SPC szíjtárcsák ajánlottak.

Kialakítás szempontjából megkülönböztetünk alapfelfúrt, vagy előfúrt kivitelű ékszíjtárcsákat és kúpos szorítós rögzítésű ékszíjtárcsákat. Az alapfelfúrt tárcsák felszereléséhez megmunkálás szükséges, a felhasználó feladata, hogy a tengelyméretnek megfelelő furatot és a rogzítéshez szükséges reteszpályát és/vagy rögzítő csavar helyet kialakítsa. előnye, hogy a tárcsa méretéhez képest nagy méretű furat is kialakítható. A kúpos szorítós ékszíjtárcsák felszereléséhez kúpos szorító vásárlása szükséges. A tárcsához használatos szorító típusból olyat kell választani amely a tengelyméretnek megfelelő furattal rendelkezik. Így ennek a kivitelnek az előnye, hogy megvásárlás után azonnal, megmunkálás nélkül felhasználható. Hátránya, hogy a szorítónak is kell hely, azaz nem lehet akármekkora furattal megvásárolni...