Hírek

Fűnyírótraktor szíjak

A fűnyírótraktorokon normál körülmények között nem hegyományos ipari szíjakat szokás használni, hanem speciálisan ere a célra kifjelesztett fűnyírótraktor ékszíjakat. Ezek a szíjak lehetnek ék profilúak, vagy lehetnek hatszögletűek. (Úgy néznek ki, mint két egymásnak háttal összeragasztott ékszíj.)

Azokra a fűnyírókra, melyeknél a kuplungolás nem hidrosztatikus, hanem a meghajtószíj meglazításával és megfeszítésével történik, minden körülmények között kevlár bevonatú, kevlár erőhordozószállal ellátott fűnyírótraktor kuplung ékszíjat kell használni. Ez speciális anyagának köszönhetően jól bírja a hőt és a lökésszerű igénybe vételt. Csak collméretben gyártják. Jele 3L, 4L, vagy 5L. Megtalálhatók az ekszij.hu webáruház ékszíj csoportjában.

Azokra a fűnyírókra, ahol úgynevezett szerpentin meghajtást alkalmaznak (az egyik észíjtárcsa másik irányba forog, mint a mellete lévő), olyan meghasjtó szíj kell, amely hatszög profillal rendelkezik. Így a hajtást mindkét oldalon át tudja adni. Olyan módon fűzzük be, mint ahogy a szerpentin utak lejönnek a hegyről. ezért nevezik szerpentin szíjnak is. Jellemzően collméretben készülnek. A névleges méretük a szíj belső hossza collméretben. Fontos azonban ellenőrizni a milliméter méretet is, mert a különböző gyártók különböző milliméter jelzéssel ellátott szíjakat is ugyanolyan collmérettel jelölnek... (Prsze a feszítő miatt ezek valószínűleg csereszabatosak, de jó tisztában lenni vele, hogy nem teljesen egyformák...)

beltprofile.png PIX szíjprofilok táblázata A mellékelt diagram a PIX szíjakra vonatkozik, de az E (38-as) ékszíjak kivételével a többi gyártó szabványos termékeire is igaz.... Az E jelű szíjak a legtöbb gyártónál 40x25mm profillal rendelkeznek. Tovább OPTENválságálósági.png Opten Kiválósági Tanúsítvány "Az üzleti élet kiváló szereplője: kockázati szempontból a legmegbízhatóbb cégek közé tartozik, gazdasági visszaesés esetén tapasztalható stressztűrési képessége az átlagnál erősebb..." Tovább 20_02_16_11_26_36_pix_logo.png Miért vegyek PIX terméket? A PIX az elmúlt 50 év során rengeteg tanúsítványt szerzett, mindenféle minősítéssel rendelkezik. (ISO 9001, 16949, 14001, OHSAS 18001, ATEX, stb… ) Tucatszám kapták a különböző elnöki és kereskedelmi elismeréseket. De nem ez a legfontosabb, hanem, hogy 50 év alatt a kicsi, Indiában alapított magánvállalkozásból eljutottak a világ minden szegletébe, meg tudták vetni a lábukat és kiváló minőségű, kedvező áru termékeikkel. A bizonyíték a jó termékre, hogy a Közel-Kelet, Anglia és Németország után már közép-kelet Európában is kaphatók termékeik. Tovább Klasszikus profilok - ekszij.hu.png Klasszikus profilú ékszíjak az ekszij.hu kínálatában A klasszikus profilú burkolt ékszíjak "AZ" ékszíjak. Amikor ékszíjra gondol, akkor valószínűleg ez a termék ugrik be... Évtizedek óta változatlan méretekben szerepel a szabványkönyvekben. (Az alapokat leíró DIN szabvány 1975 óta nem változott…) Mégsem tudunk róla túlzottan sokat... Tovább engine.png Autóipari ékszíjak Az autóipari szíjak olyan keskeny profilú, fogazott ékszíjak melyek kimondottan az autóipar igényeire lettek kifejlesztve. De ezen speciális tulajdonságok miatt az ipar egyéb területein is jó szolgálatot tehet, kiválthat más egyéb szíjtermékeket! Tovább