Hírek

Ha VEGA hosszbordás szíjat cserél, olvassa el ezt!!!

Korábban már írtunk a VEGA hosszbordás szíjakról. Sajnos ez már régen volt, írunk újra egy emlékeztetőt!

Körülbelül 2020-ban hallottunk először a VEGA márkájú hosszbordás szíjakról. Ekkor egy nagyon vehemens Úr nagyon vehemensen próbálta nekünk elmagyarázni, hogy rossz szíjat küldtünk. De nem. A minta nem stimmelt a rányomtatott hosszal... Azóta nagyon gyakran találkozunk ezzel a problémával, webáruházban, üzletben, telefonon, stb...és mindig VEGA!!!

De mi is a gond a VEGA márkájú hosszbordás szíjakkal? Hát az, hogy a rányomtatott méret köszönő viszonyban sincs a a termék valós hosszával!!!

Nem mondjuk, hogy rossz a VEGA szíj. Nem mondjuk, hogy mindre más van írva, mint kellene. De állítjuk, hogy kb 2 éve nagyjából heti rendszerességgel találkozunk ilyen márkájú, tévesen feliratozott hosszbordás szíjakkal.

Általában rövidebb a VEGA szíj, mint amit rányomtattak és általában kb 2 cm a differencia! Mi eddig túlnyomórészt PJ490 és PJ483 jelölésű VEGA szíjakkal találkoztunk, melyek fűnyírókon voltak meghajtó szíjak. De más méretet is hoztak már!

Mit lehet tenni?

Meg kell mérni a VEGA szíj valós hosszát.

El kell vágni és ki kell teríteni egy sík felületre. A végeket megjelölni és milliméter pontosan megmérni. A mért hosszúságból 7mm-t levonva megkapjuk az erőhordozószál méretet. Ez a szíj névleges mérete. Figyelem: A mért méret használtságtól függően 2-4 milliméterrel hosszabb lehet, mint az eredeti hosszméret, mert használat közben megnyúlhat! Keressünk annak a számnak megfelelő hosszúságú hosszbordás szíjat a szabványos típusok közül, amit mértünk. Számítsuk bele, hogy 2-4 millimétert már nyúlhatott a szíj. Majd olyan szíjat rendeljük, ami a fenti mérésnek/számításnak megfelel és ne olyat, ami rá van írva!

Kérésre szívesen segítünk! Kapcsolat felvétel.