Hírek

Megaweld sütéssel végteleníthető gömbszíjak

A Megaweld sütéssel végteleníthető gömbszíjak extrudálási eljárással előállított, hőre lágyuló poliuretánból készült kör profilú szíjak.

A kör profilú PU szíjak vagy más néven gömbszíjak általában szállítási feladatokhoz használatosak, de néha előfordulnak a könnyű erőátviteli alkalmazások terén is.

A Megaweld poliuretán gömbszíjak 85 ShA keménységű, zöldre színezett, érdes változatban érhetők el webáruházunkban. A erőátviteli (hajtás) feladatokhoz legtöbbször a kevlár erőhordozó szállal erősített, RK cikkszám jelölésű változatok használatosak. A szállítási feladatokhoz jellemzően az NL jelölésű, erőhordozószál nélküli verziók használandók. Az RK (kevlár szálas) változatok névleges nyúlása átmérőtől föggően 0,5% és 1,5% között változik, míg az NL jelölésű erőhordozó nélküli verziók minden átmerőben egyaránt 8% névleges nyúlással rendelkeznek.

A leggyakoribb felhasználási területek: 

  • kerámia ipar
  • üvegipar
  • faipar
  • tégla és/vagy csempegyártás
  • csomagolóipar
  • papíripar
  • gyógyszeripar
  • élelmiszeripar
  • robotika

A Megaweld poliuretán gömbszíjak készülhetnek sima, vagy érdes felülettel,  vagy textúrázott felülettel, vagy fémezett felülettel, azonban az ekszij.hu webáruházban kizárólag érdes felületű kivitelek találhatók meg. A többi felületkiképzéssel kapcsolatosan kérjen ajánlatot itt.

A poliuretán gömbszíjakat az ekszij.hu webáruházban egyedileg sütjük a vásárlók részére. A visszaigazolás kiküldése után elállást, módosítást nem fogadunk el a termékekre. A megadott kiterített hosszméretnek megfelelő hosszúsághoz még hozzáadunk az adott átmérő sütésének megfelelő hosszméretet, aztán levágjuk a tekercsből. Végül készre sütjük. Természetesen van lehetőség Li méretre is sütni a szíjakat, ilyenkor kiszámoljuk a rendelésben megadott Li méretből a sütéshez szükséges La méretet és ennek megfelelő hosszúságot vágunk a szíjból. (Mivel ilyen esetben a levágott szíj hosszabb lesz, mint a megadott méret, az ár a hosszúság növekményének függvényében változni fog!) Li méret megadása esetén egyértelműen jelezni kell a rendelés megjegyzésében, hogy a megadott méretet Li méretre vágva kérik! Ennek elmaradása esetén a méret La lesz!

Az ekszij.hu webáruházban a gömbszíjakat végtelenre sütve küldjük vásárlóinknak. Ha folyóméteres darabot kíván rendelni, azt egyértelműen jelezni kell a megrendelés megjegyzés rovatában!

A Megaweld poliuretán gömbszíjak egyedi rendelésre rendelhetők más színekben is. (A kék és a narancs szín általában a jobb láthatóság miatt használatos.) Egyedi rendelésre készíthető poliészter erőhordozó szállal is. Mindkét esetben minimum mennyiséges a rendelés. Igény esetén keressen minket elérhetőségeinken.

Admin

2023.07.26