Hírek

PIX Force autóipari ékszíjak

A PIX Force a PIX Transmissions autóipari, fogazott ékszíjainak a márkaneve. Az autóipari ékszíjak jelölése az AVX, amely után a névleges szélességet és a névleges hosszúságot találjuk a jelölésben. Fontos, hogy az autóipari ékszíjak névleges mérete minden esetben külső méret (La). Példa: AVX13 1525 La. Ahogy nevük is mutatja, az autóipari ékszíjak elsősorban járműipari felhasználásra készültek, de speciális tulajdonságaik révén nagyon sok helyen használhatók, ahol fontos a jó hőtűrés, a nagy tapadás és a hajlékonyság.
Az AVX ékszíjak speciális összetétele jobb tapadást és oldalirányú merevséget kínál, mint a sima ipari szíjak többsége. Az öntött, fogazott profil nagyobb hajlékonyságot és jobb hőelvezetést kínál, mint a klasszikus ékszíjak. Kémialilag kezelt, alacsony nyúlású erőhordozó szálakat tartalmaz. Kiváló olaj- és hőállóság jellemzi és ideális a kisebb tárcsaátmérőkhöz. Alkalmas nehéz földmunkagépekhez is. A normál hőmérsékleti tartomány -25 - +100 °C, vagy -45 - +120°C az EPDM anyagból készült kiviteleknél.

A PIX Force autóipari ékszíjak a következő szabványos kivitelekben készülnek: AVX10 (X9.5), AVX13 (X12.5), X10A, X11A, X13A, X15A, X17A, X20A. Ebből raktárkészleten az AVX10 és az AVX13 szíjakat tartjuk.



1. Speciális, kopásálló szövet fedőréteg 2. Speciális gumikeverék a dinamikus tapadási tulajdonságok javítása érdekében. 3. Kezelt poliészter erőhordozó szál aminimális nyúlás érdekében. 4. Szálerősítésű, tömörített gumikeverék biztosítja az erőátvitelt és a stabilitást 5. Formázott fogak a kiváló hajlékonyság és hőelvezetés érdekében


A termékre nyomtatott azonosító felirat az alábbiakszerint néz ki:



Először a gyártó (PIX) és a terméktípus (Force), majd a termékjelölés (AVX) és a szélesség (10), majd a hosszméret (1110) amely mindig külső méretet jelöl, akkor is, ha nem nyomtatták rá az La jelölést a termékre. Az EPDM alapanyagú termékekre felkerül kék színnel az EPDM felirat is. A hagyományos NBR/SBR gumi termékeken ez a kék felirat nem található meg.