Hírek

Hatszögletű ékszíjak

A hatszögletű vagy dupla oldalú ékszíj egy speciálisan gyártott "kétoldalas ékszíj", amely ékszíj meghajtást biztosít a szíj mindkét oldalán. A kétoldalas vagy hatszögletű ékszíj felépítése két ékszíjhoz hasonlít, amelyek egymásnak hátrafelé vannak rögzítve. Az erőhordozó szál az ékszíj közepén halad végig. Ez nagy hajlékonyságot biztosít, továbbá biztosítja az alacsony nyúlást.

Általában a mezőgazdaságban használatos, de használják az ipar néhány területén is; olyan helyeken, ahol az ékszíjtárcsáknak egymással szemben kell forogniuk. ezeket a hajtásokat általában "szerpentin hajtás"nak hívják. Gyakran erőfordul fűnyírótraktorok hajtásaként.

Kétszeresen burkolt pamut neoprén borítás hozzáadásával megnövelték a szíj ellenállását a kopással, hővel, ózonnal, napfénnyel, olajjal és a porszerű szennyeződésekkel szemben. A szíj közepén elhelyezkedő elhelyezkedő erőhordozó szálak és a speciális szintetikus gumikeverék nagy hajlékonyságot, hosszú élettartamot és akadálytalan működést eredményeznek a hatszögletű szíjak esetében.

Webáruházunkban PIX DUO és MEGADYNE ESAFLEX hatszögletű ékszíjak vásárolhatók itt: https://ekszij.hu/termekek/ekszijak/hatszoeg-profilu-ekszijak