Hírek

PIX X'set klasszikus burkolt ékszíjak

A PIX X'set megnevezés a PIX Transmissions klasszikus és keskeny profilú, burkolt ékszíjcsaládját jelöli. A klasszikus ékszíjak a leggyakoribb és leggazdaságosabb ékszíjak, amelyeket az erőátviteli iparban használnak. A klasszikus ékszíjak speciális gumimagbóll és megerősített, nagy szilárdságú poliészter erőhordozó szálíakból készülnek, amelyek magas szintű egységességet és szilárdságot biztosítanak. A klasszikus ékszíjakat kivételes tartósságuk és relatíve alacsony áruk jellemzi. A klasszikus ékszíjak egyetlen hátránya a modernebb kialakításokhoz képest a viszonylag nagy helyigény és súly. Mivel a klasszikus ékszíjak nehéz felépítésűek, nagy centrifugális erőket generálnak, amelyek viszonylag szűk korlátokat szabnak a maximális használati sebességnek. Ezenkívül az ékszíj vastagsága korlátozza hajlítási sugarát, így viszonylag nagy meghajtó tárcsákra van szükség. A gyakorlatban ezek a korlátozások ritkán jelentenek komoly korlátozásokat: A klasszikus ékszíjak korlátozásainak leküzdése érdekében fogazott ékszíjakat, keskeny profilú ékszíjakat és és fogazott keskeny profilú ékszíjakat vezettek be.

A PIX X'set klasszikus ékszíjak a szabványosított 8, Z, A, B, 20, C, 25, D, E profilokban kaphatók.

1. Szövet/gumi fedőréteg 2. Erős hrodozóanyag-ágy 3. Poliészter erőhordozó szálak 4. Erősített gumimag

A PIX X'Set klasszikus burkolt ékszíjak szélesség/magasság aránya 1,6:1. A maximális javasolt szíjsebesség 30m/s. Flex ráta: f=80/s.

A termékre nyomtatott azonosító felirat az alábbiak szerint néz ki:

Először a gyártó (PIX) és a terméktípus (X'Set), majd a collméretes jelölés (A106), aztán a milliméterben használatos jelölés 13x2700, a nominális méret jele (Li) és a termék kiegészítő tulajdonságainak felirata (Antistatic, Oil and Heat resistant) található a termékre nyomtatva.

Képernyőkép 2024-10-21 115500.png Márkabemutató: PIX Lawnmaster fűnyírótraktor kuplung ékszíjak Márkabemutató sorozatunkban az ekszij.hu webáruházban vásárolható márkákat ismertetjük meg vásárlóinkkal. Ezúttal a PIX Lawnmaster kevlár erőhordozószálas fűnyíró kuplung ékszíjak tulajdonságait ismertetjük! Tovább hosszjeloles-2_400.jpg Az ékszíjak méretezése - letölthető dokumentumokkal! Az ekszij.hu webáruházban azt tapasztaljuk, hogy az ékszíj olyan, mint a foci - mindenki ért hozzá! De amikor odakerülünk, hogy beszereljék amit vettek, akkor gyakran kiderül, hogy mégsem! Segítünk eligazodni az alapvető beazonosításban és segítünk megkülönböztetni az ékszíjak fajtáit. Leírjuk és megmutatjuk mire kell figyelni... Tovább v-belts-rubber-raw-edge-linea-gold-overview.png Márkabemutató: Megadyne Linea Gold erősített, fogazott keskeny profilú ékszíjak Márkabemutató sorozatunkban az ekszij.hu webáruházban kapható márkákat ismertetjük meg vásárlóinkkal. Ebben a bejegyzésben a Megadyne Linea Gold erősített, fogazott keskeny profilú ékszíjak legfontosabb tulajdonságait mutatjuk be. Tovább k.png Bemutatkozik testvér-webáruházunk a KEILRIEMEN.AT! Már működik osztrák testvér-webáruházunk a KEILRIEMEN.AT! Amennyiben Ön német nyelvterületre vásárolna erőátviteli szíjat, tekintse meg, valószínűleg kedvezőbb lesz a szállítás, mint Magyarországról.... Tovább terminator.png Márkabemutató: PIX Terminator nagy teljesítményű burkolt ékszíjak Márkabemutató cikksorozatunkban az ekszij.hu webáruház termékeinek márkáit ismertetjük vásárlóinkkal. Ezúttal fókuszban a PIX Terminator-XS nagy teljesítményű, kevlár erőhordozó szálas, burkolt ékszíj... Tovább