Hírek

PIX X'set klasszikus burkolt ékszíjak

A PIX X'set megnevezés a PIX Transmissions klasszikus és keskeny profilú, burkolt ékszíjcsaládját jelöli. A klasszikus ékszíjak a leggyakoribb és leggazdaságosabb ékszíjak, amelyeket az erőátviteli iparban használnak. A klasszikus ékszíjak speciális gumimagbóll és megerősített, nagy szilárdságú poliészter erőhordozó szálíakból készülnek, amelyek magas szintű egységességet és szilárdságot biztosítanak. A klasszikus ékszíjakat kivételes tartósságuk és relatíve alacsony áruk jellemzi. A klasszikus ékszíjak egyetlen hátránya a modernebb kialakításokhoz képest a viszonylag nagy helyigény és súly. Mivel a klasszikus ékszíjak nehéz felépítésűek, nagy centrifugális erőket generálnak, amelyek viszonylag szűk korlátokat szabnak a maximális használati sebességnek. Ezenkívül az ékszíj vastagsága korlátozza hajlítási sugarát, így viszonylag nagy meghajtó tárcsákra van szükség. A gyakorlatban ezek a korlátozások ritkán jelentenek komoly korlátozásokat: A klasszikus ékszíjak korlátozásainak leküzdése érdekében fogazott ékszíjakat, keskeny profilú ékszíjakat és és fogazott keskeny profilú ékszíjakat vezettek be.

A PIX X'set klasszikus ékszíjak a szabványosított 8, Z, A, B, 20, C, 25, D, E profilokban kaphatók.

1. Szövet/gumi fedőréteg 2. Erős hrodozóanyag-ágy 3. Poliészter erőhordozó szálak 4. Erősített gumimag

A PIX X'Set klasszikus burkolt ékszíjak szélesség/magasság aránya 1,6:1. A maximális javasolt szíjsebesség 30m/s. Flex ráta: f=80/s.

A termékre nyomtatott azonosító felirat az alábbiak szerint néz ki:

Először a gyártó (PIX) és a terméktípus (X'Set), majd a collméretes jelölés (A106), aztán a milliméterben használatos jelölés 13x2700, a nominális méret jele (Li) és a termék kiegészítő tulajdonságainak felirata (Antistatic, Oil and Heat resistant) található a termékre nyomtatva.