Speciális fogasszíjak

Általános információ

A speciális fogasszíjak termékcsoportba azokat az - egyébként bizonyos tulajdonságuk alapján szabványos - fogasszíj termékekt csoportosítottuk, amelyek valamely kialakításuk okán speciális feladatok ellátására alkalmasak.

A kábelhúzó szíjak olyan fogasszíjak melynek a hátoldalán vékony poliuretán bevonat található. Ahogy azt a nevük is jelzi, a kábelhúzó szíjakat általában vezetékek, kábelek továbbítására használják, leginkább gyártás és darabolás közben. A poliuretán bevonat keménysége (színe) és vastagsága változhat. A szíjak szabványos fogszámmal, profillal és szélességben készülnek, de egyedi kérésre bármely termékből kialakíthatók.

A fóliahúzó szíjak olyan fogasszíjak, melyek hátoldalán egy vastagabb, általában 6,4mm vastagságú piros poliuretán bevonat található. Ahogy a fúliahúzó szíjak neve is jelzi, általában csomagolóiparban, fóliák továbbítására használatosak. A poliuretán bevonat keménysége és vastagásga egyedi kérésre változtatható. A szíjak szabványos fogszámmal, profillal és szélességben készülnek, de egyedi kérésre bármely termékből kialakíthatók.

A malomipari szíjak, vagy másnéven őrlőhenger hajtószíjak egymással szemben forgó (szerpentin hajtású) hengerek meghajtására alkalmasak. Mindkét oldalukon hajtást tudnak átvinni. ebben a termékcsoportban az egyik oldalon fogazott, másik oldalukon hosszbordás típusú malomipari szíjak találhatók. Az egyik oldal STD, HTD, vagy RPP fogprofilú fogasszíj található, a másik oldalon pedig PK típusú hosszbordás szíj található. Léteznek mindkát oldalon hosszbordás kivitelű malomipari szíjak is. ezeket a Malomipari hosszbordás szíjak menüpont alatt lehet megtalálni!