KL szorítók

Általános információ

A szorító készletek, vagy más néven KL szorítók olyan hajtástechnikai elemek, amelyek reteszpálya vagy furat készítése nélkül képesek rögzíteni egy szíjtárcsát, vagy más hajtástechnikai elemet egy tengelyen.

A szorító készletek szabványosak, sok különböző gyártó készíti őket. A különböző gyártók termékei elvileg egymással bármikor felcserélhetők, de a teljes szélesség méret és az elérhető típusválaszték eltérhet a különböző gyártók esetében. Viszont ezen termékek esetében a tengelyméret, külső méret és a szélesség meghatározza, hogy fel tudjuk-e hazsnálni az adott szorítót, vagy esetleg nem fér el az általunk elérhető helyen... Webáruházunkban a SATI jelöléseit használjuk a szorítókészletek jelöléséhez (innen a KL), mert az általunk ismert gyártók közül a SATI rendelkezik a legszélesebb választékkal. Ennek ellenére (ahol lehetséges) feltüntetjük a CHALLENGE és a SIT gyártók jelöléseit is.

A KL szorító kiválasztásakor figyelembe kell vennünk az elérhető helyet, az átvinni kívánt nyomaték mennyiségét és a hozzáférhetőséget a szorító csavarokhoz. A termékleírásokban és a mellékelt katalógusokban minden termék részletes tulajdonságai elérhetőek, de a kiválasztás mégis igényel szakmai tudást! (Kivéve, ha már meglévő terméket cserélünk ugyanolyanra.)