Körmös tengelykapcsolók

Leírás

Az körmös tengelykapcsolók (JAW, curved jaw, RPX) általános célú kuplungok, amelyek kettő darab fémből készült agyból és egy darab műanyag tengelykapcsoló betétből állnak össze. A körmös tengelykapcsolók az ár/érték arányban a legkedvezőbb kuplung típusok. Viszonylag olcsók, tömegükhöz képest nagy erőket visznek át és szinte minden felhasználásra alkalmasak. Az körmös kuplungok készülhetnek öntöttvasból, vagy alumíniumból, esetleg acélból. Webáruházunkban acél kiviteleket nem árusítunk!

Az körmös tengelykapcsolók vagy kúpos szorítós (Taper Bush) kivitelben készülnek vagy alapfurattal rendelkeznek. A kúpos szorítós kuplungok nem tartalmazzák a kúpos szorítót csak azt jelzik, hogy milyen típusú kúpos szorítóval szerelhetők. A kúpos szorító ITT rendelhető.  Az alapfurattal rendelkező kivitelek esetében a végleges méretre fúrás és a rögzítés (retesz, menet) megmunkálása a vásárló feladata. 

Az alábbi táblázatban az 'A' típusú agyak a csökkentett külső átmérőjű, könnyebb kivitelek. A 'B' típusú agyak kívülről hengeresek, nehezebbek, de nagyobb furat készíthető bennük. A táblázatban a 'B' típusú agyak esetében csak a SIT és a Sati márkákra vonatkozik a felfúrás alsó határa. A Challenge termékek esetében a 'B' típusú agyak alapfurata akkora, mint a vele egyező kapcsolóméretű 'A' típusú agyak maximális névleges fúrhatósága.

Csillag alakú, íves betét tartozik az általunk forgalmazott körmös tengelykapcsolókhoz. Sárga 92 ShA a normál terhelésekhez, Fekete 94 ShA a normál terhelésekhez, Piros 98 ShA a nagy terhelésekhez, Zöld a 64 ShA a belső égésű motorokhoz javasolt.

Az körmös tengelykapcsolók által elviselt maximális párhuzamos tengelyeltérés 3,4mm lehet. Az öntöttvas körmös tengelykapcsolók által elviselt maximális tengelyszög 1,3 fok lehet. A maximális tengelyeltérés mértéke függ a tengelykapcsoló méretétől, valmint a használt betéttől, ellenőrizze a katalógusban!

Körmös tengelykapcsolók 0