N-Eupex (NPX) tengelykapcsolók

Leírás

Az NPX kuplungok a körmös tengelykapcsolók speciális kivitelű változatai. Egy teljes tengelykapcsoló kettő különböző kivitelű agyból és egy gumi betétgarnitúrából áll. Az NPX tengelykapcsolók esetében a gumi betétek elhelyezkedése miatt minden esetben kettő különböző fél agyat kell használni. Az egyik fele a körmöket tartalmazza, a másik fele pedig a gumibetétnek biztosít ágyat.

Az 1-es típusú agy a betét elhelyezésére szolgáló agyrész. A 4-es típusú agy a körmöket tartalmazó agyrész.. A 2-es típusú agy a körmöket tartalmazó agyrész, de külső agyperem nélkül. Kizárólag a 3-as típusú aggyal együtt alkalmazható. A 3-as típusú agy a 2-es típusú körmös rész befogadására alkalmas agyperem. Kizárólag a 2-es típussal együtt használható. A 0-ás típus a betét garnitúrát jelöli. A betét garnitúra 6 darab speciális formájú és keménységű, préselt gumiból készült betét garnitúra.

NPX 'A' = Egy darab 1-es agy, egy ganitúra betét, egy darab 2-es agy és egy darab 3-as agy egysége.

NPX 'B' = Egy darab 1-es agy, egy garnitúra betét és egy darab 4-es agy egysége. Az NPX B az elterjedtebb felhasználási mód.

N-Eupex (NPX) tengelykapcsolók 0