Gumi folyóméteres ékszíjak

Általános információ

A folyóméteres, perforált, folyóméteres ékszíjak egy speciális gumival impregnált szövet feltekerésével készülnek. A feltekert szíjat vulkanizálják ék formájúra és egyenlő távolságonként átmenő furatokkal látják el. Az így készült szíj erős, hajlékony, hőálló és olajálló. Kívülről általában zöld fedőréteggel látják el.

A kapocs éppen belepasszol a szíjon lévő furatokba, a bepattintás után csavarhúzóval rögzíthető. A kapocs nem a szíj tartozéka, külön vásárolandó.

A folyóméteres, szerelhető, perforált ékszíjakat elsősorban gyors szervíz javításokhoz találták ki, de a megfelelően kiválasztott méretű és megfelelően szerelt szíj nagyon hosszú ideig is kitarthat. Óriási előnye, hogy nem szükséges megbontani a hajtásrendszert a felszereléshez, elég meglazítani és egymáshoz közelebb vinni a tárcsákat, majd átfűzni a tárcsákon és összekapcsozni a szíjakat. Szerelés után a normál ékszíjoz előírt értékre visszafeszíteni a hajtószíjat és már készen is vagyunk!

A folyóméteres ékszíjakat rendeléskor vágjuk méretre. Visszaigazolás után nem fogadunk el elállást, nem vesszük vissza és nem cseréljük!