40x25 ( E ) 38x23

Leírás

Az ékszíj gumimagját szövetbevonattal látják el. Jellemzően fekete színű. Az E  méretű szíj jele a termék ISO jelöléséből származik. Ennél a szíjtípusnál E jelölés alatt két méretű szíj kapható. Az ISO és DIN szabvány szerint az E jelű szíj 40x25mm. Az IS2494 szabvány szerint az E jelű szíj 38x23mm méretű. Mindkét típus oldalaránya ugyanaz, ugyanabban a szíjtárcsában használhatóak, egymással csereszabatosak. Az E betű után szereplő három számjegyű szám a szíj hüvelykben mért hosszát mutatja. (Az egész hüvelyk 25,4mm, azaz többféle milliméterben megadott hosszhoz is tartozhat ugyanaz az inch méret!) Az alábbi táblázatban szereplő inch méretek számított értékek, nem a szíjról kerültek másolásra!

Az E profilú szíjhoz nem tudunk szabványos szíjtárcsát kínálni. Egyedi gyártásban kell készíteni, vagy a gépgyártó által biztosított tárcsát kell használni. Műszaki szempontból átlagos felhasználási körű, megbízható megoldás a szíjhajtások terén.

A termékre rányomtatott méret a belső méret (Li). Ez akkor is igaz, ha az Li jelölést nem nyomtatták rá a méret adatokra.

TIPP! A PIX X'Set ékszíjak nagyon kedvező árfekvéséhez kitűnő minőség társul. Az ekszij.hu a PIX X'Set klasszikus profilú ékszíjakat javasolja!

hosszjel2.png kla40.png