Gumiabroncsos (FFX) tengelykapcsolók

Leírás

A gumiabroncsos (FFX vagy Fenaflex) tengelykapcsolók kettő fémből készült agyból és egy gumiból készült betétből állnak. Az FFX kuplungok előnye, hogy minden irányban képesek nagy tengelyeltérést kiegyenlíteni, anélkül, hogy túltterhelnék a csapágyakat. Akár 4 fokos szögeltérés esetén is jól működnek és a párhuzamos tengelyeltérést is jól tűrik. A gumiabroncsos tengelykapcsolók holtjátékmentesek!

A nagy rugalmasságú kötés miatt a gumiabroncsos kuplungok alkalmazása esetén csökken az egyik tengelyről másikra átvitt rezgés és csavarodás. Ezért gyakorta alkalmazzák generátorok, szivattyúk, ventilátorok és más sok rezgéssel járó meghajtások tengelyeinek összekapcsolására. Előszeretettel alkalmazzák oda-vissza forgó berendezések kuplungjakánt!

A gumiabroncs természetes gumiból készült változata -50 és +50 Celsius fok környezeti hőmérsékleten használható. A szintetikus gumiból készült tengelykapcsoló betét -15 és +70 Celsius fokon használható. Létezik tűzbiztos (FRAS) kivitelű abroncs is. További információk a letölthető katalógusban.

Gumiabroncsos (FFX) tengelykapcsolók 0