Fülesláncok

Általános információ

A fülesláncok olyan görgősláncok, melyeket általában szállításra használunk. A láncokra szerelt fülere általában csavarral rögzítünk valamit.... A fülesláncok készülhetnek ISO(BS) vagy ANSI (ASA) görgősláncokből. A fülesláncok úgy készülnek, hogy a normál görgősláncok külső összekötő lemezeit egy füllel ellátott oldalsó lemezre cserélik. A fülek általában minden második lemez helyére kerülnek, de kerülhetnek akár minden láncszemre is. Egyedi kivitelekben előfordulhat bármilyen távolságokra (szemszám) elhelyezett fül is. A fülek elhelyezkedése lehet egyik oldali, vagy lehetnek fülek a lánc mindkét oldalán.

A fülek kivitele alapán ismerünk:

  • fekvő egy furatos fület
  • fekvő egy furatos fület (széles!)
  • fekvő két furatos fület (széles)
  • álló egy furatos fület
  • álló két furatos fület (széles)

A fül formájától függetlenül kialakíthatók az első bekezdésben részletezett egyoldali és kétoldali fülezések. Így a különböző elhelyezkedésekkel az öt féle fülből nagyon sok különféle lánckivitel hozható létre. A legjellemzőbbek a kövekező kialakítások: egyik oldalon minden hevederen, egyik oldalon minden második hevederen, mindkét oldalon minden hevederen, mindkét oldalon minden második hevederen. A különböző gyártók szabványos füles láncai nem feltétlenül egyeznek meg tizedmilliméterre, de az esetek jelentős részében egymás helyett általakítás nélkül felhasználhatók.

A füles láncok toldásához olyan patentszemet használunk, mint ami az alaplánchoz szükséges. Ha olyan helyen kell toldani a láncot, ahol fül helyezkedik el, akkor speciális, füles patentszemet kell használni. ezek a patentszemek a fülesláncokláncok termékcsoportjában az adott fülkialakításnak megfelelő láncok között találhatók meg.

Amennyiben olyan fülesláncot keres, amely a webáruházban létező fülekkel van szerelve, de eltérő sűrűségben (például minden harmadik szemen, vagy minden negyedik szemen, stb...) akkor kérjük keressen minket a KAPCSOLAT fülön található üzenet küldésével és ajánlatot teszünk a legyártásra.