Hírek

KL szorítók az ekszij.hu webáruház kínálatában

A vevői visszajelzésekben 2023-ban leggyakrabban kért termékek a tengelykötések voltak. Ezért az újévi fejlesztéseink első lépcsőjében átstruktúráltuk oldalunk felépítését. Az ékszíjtárcsák, fogasszíjtárcsák, hosszbordás szíj tárcsák, lapszíjtárcsák egy közös menüpontba kerültek, már a SZÍJTÁRCSÁK menüpont alatt találhatók meg. A felszabaduló helyen hoztuk létre a TENGELYKÖTÉSEK menüpontot, ahol a korábban másik termékcsoportben elérhető Kúpos szorítókon kívül 2024. január óta a KL szorítók, a Tengelykapcsolók és a Kiegészítő termékek menüpont is elérhető.

A KL szorítók, vagy más néven Tengelyszorítók, vagy más néven Szorító Készletek (locking devices) alkalmasak egy hajtástechnikai elem, (pl szíjtárcsa vagy lánckerék) stabil rögzítésére a tengelyen anélkül, hogy reteszkötést alakítanánk ki. A KL szorítók általában kettő egymással szembe fordított ékből állnak, amelyeket csavarok nyomatékra húzásával egymással szemben mozgatunk. Az egymással szembeni mozgatástól megnő a szorító belső és külső átmérője és ezáltal szorító hatást fejt ki a hajtástechnikai elemre és rögzíti azt a tengelyhez. Megfelelő KL szorító használata és annak megfelelő szerelése esetén a szorítók teljesen biztonságos, elfordulásmentes rögzítést biztosítanak. Mivel a szorítást a tengely teljes palástján körkörösen oszlatják el, hajtás közben kevesebb nyíró hatás éri a felszerelt hajtástechnikai eszközt, mint a reteszes rögzítés esetén, hiszen nem csak egy ponton éri a teljes forgatónyomaték, mint a reteszek esetében... A Tengelyszorító készletek további előnye a gyors szerelhetőség, javíthatóság.

A KL szorító elnevezés a Sati Spa jelöléséből ered, amely szerint minden szorítókészlet azonosító száma KL betűkkel kezdődik. De a tengelyszorító készleteket szinte minden hajtástechnikában érdekelt gyártó készíti. A fontosabbak felsorolása: SIT Spa, Optibelt, Challenge, BEA, KTR, Poggi, Fenner és még sokan mások. A KL szorítók választéka különböző az egyes gyártóknál, de a készletek maguk (bár más jelzéssel kerülnek forgalomba) felcserélhetők. Hiába más a száma pl. az Optibelt által forgalomba hozott tengelyszorítónak, de gond nélkül felcserélhető a vele megegyező kivitelű Challenge, vagy SIT termékkel... Webáruházunkban a szorítókat a KL jelöléssel azonosítjuk, de ahol lehetett, feltüntettük a SIT és a Challenge jelöléseket is. Ez annak ellenére is így van, hogy raktárkészletünkön leginkább a SIT Spa, a BEA és a Challenge által gyártott KL szorítók találhatók meg.

A webáruházunkban elérhető tengelyszorítók az alábbiak:

A KLAA jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Önbeálló-önközpontosító kivitelű. Könnyen szerelhető, közepestől nagy nyomatékú felhasználásra ajánlott. Önzáró. H8 tengelyillesztésű.

KLAA tengelykötés

A KLAB jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Önbeálló-önközpontosító kivitelű. Könnyen szerelhető, közepestől nagy nyomatékú felhasználásra ajánlott. Önzáró. H8 tengelyillesztésű.

KLAB tengelykötés

A KLBB jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Önbeálló-önközpontosító kivitelű. Könnyen szerelhető, nagy nyomatékú felhasználásra ajánlott. Önzáró. H8 tengelyillesztésű.

KLBB tengelykötés

A KLCC jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Önbeálló-önközpontosító kivitelű. Kicsi radiális méretű. Könnyen szerelhető, közepestől nagy nyomatékú felhasználásra ajánlott. Önzáró. H8 tengelyillesztésű.

KLCC tengelykötés

A KLDA jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Önbeálló-önközpontosító kivitelű. Könnyen szerelhető, nagy nyomatékú felhasználásra ajánlott. Önzáró. H8 tengelyillesztésű.

KLDA tengelykötés

A KLDB jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Önbeálló-önközpontosító kivitelű. Könnyen szerelhető, nagy nyomatékú felhasználásra ajánlott. Önzáró. H8 tengelyillesztésű.

KLDB tengelykötés

A KLEE jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Önbeálló-önközpontosító kivitelű. Nagy nyomatékú felhasználásra ajánlott. Önzáró. H8 tengelyillesztésű.

KLEE tengelykötés

A KLFC jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Nem önbeálló-nem önközpontosító kivitelű. Kis külső radiális mérettel rendelkezik. Alacsony és közepes nyomatékú felhasználásra ajánlott. Nem önzáró. H8 tengelyillesztésű.

KLFC tengelykötés

A KLFF jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Önbeálló-önközpontosító kivitelű. Kis külső radiális mérettel rendelkezik. Könnyen szerelhető, alacsony és közepes nyomatékú felhasználásra ajánlott. Nem önzáró. H8 tengelyillesztésű.

 

KLFF tengelykötés

A KLGG jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Nem önbeálló-nem önközpontosító kivitelű. Könnyen szerelhető, közepes és magas nyomatékú felhasználásra ajánlott. Nem önzáró. H8 tengelyillesztésű.

 

KLGG tengelykötés

A KLHH jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Nem önbeálló-nem önközpontosító kivitelű. Könnyen szerelhető, alacsony és közepes nyomatékú felhasználásra ajánlott. Önzáró. H8 tengelyillesztésű.

 

KLHH tengelykötés

A KLMM jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Nem önbeálló-nem önközpontosító kivitelű. Könnyen szerelhető, közepes és magas nyomatékú felhasználásra ajánlott. Nem önzáró. H8 tengelyillesztésű.

 

KLMM tengelykötés

A KLNN jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Nem önbeálló-nem önközpontosító kivitelű. Kis külső radiális mérettel rendelkezik. Könnyen szerelhető, alacsony és közepes nyomatékú felhasználásra ajánlott. Nem önzáró. H8 tengelyillesztésű.

 

KLNN tengelykötés

A KLPP jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Nem önbeálló-nem önközpontosító kivitelű. Könnyen szerelhető, közepes és magas nyomatékú felhasználásra ajánlott. Nem önzáró. H8 tengelyillesztésű.

 

KLPP tengelykötés

A KLRR jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Önbeálló-önközpontosító kivitelű. Könnyen szerelhető, közepes és magas nyomatékú felhasználásra ajánlott. Önzáró. H8 tengelyillesztésű.

 

KLRR tengelykötés

A KLSS jelölésű szorító készlet a KL szorítók közé tartozik. Önbeálló-önközpontosító kivitelű. Könnyen szerelhető, alacsony és közepes nyomatékú felhasználásra ajánlott. Önzáró. H8 tengelyillesztésű.

 

KLSS tengelykötés

A tengelyszorítók kiválasztásakor törekedni kell a nyomatéknak megfelelő és a rögzítendő eszköz formájáoz passzoló termék kiválasztására. Törekedni kell a könnyű szerelhetőségű eszközök kiválasztására. Javasoljuk továbbá az önközpontosító kivitelek használatát.

2024.02.13

Admin

 

 

Képernyőkép 2024-10-21 115500.png Márkabemutató: PIX Lawnmaster fűnyírótraktor kuplung ékszíjak Márkabemutató sorozatunkban az ekszij.hu webáruházban vásárolható márkákat ismertetjük meg vásárlóinkkal. Ezúttal a PIX Lawnmaster kevlár erőhordozószálas fűnyíró kuplung ékszíjak tulajdonságait ismertetjük! Tovább hosszjeloles-2_400.jpg Az ékszíjak méretezése - letölthető dokumentumokkal! Az ekszij.hu webáruházban azt tapasztaljuk, hogy az ékszíj olyan, mint a foci - mindenki ért hozzá! De amikor odakerülünk, hogy beszereljék amit vettek, akkor gyakran kiderül, hogy mégsem! Segítünk eligazodni az alapvető beazonosításban és segítünk megkülönböztetni az ékszíjak fajtáit. Leírjuk és megmutatjuk mire kell figyelni... Tovább v-belts-rubber-raw-edge-linea-gold-overview.png Márkabemutató: Megadyne Linea Gold erősített, fogazott keskeny profilú ékszíjak Márkabemutató sorozatunkban az ekszij.hu webáruházban kapható márkákat ismertetjük meg vásárlóinkkal. Ebben a bejegyzésben a Megadyne Linea Gold erősített, fogazott keskeny profilú ékszíjak legfontosabb tulajdonságait mutatjuk be. Tovább k.png Bemutatkozik testvér-webáruházunk a KEILRIEMEN.AT! Már működik osztrák testvér-webáruházunk a KEILRIEMEN.AT! Amennyiben Ön német nyelvterületre vásárolna erőátviteli szíjat, tekintse meg, valószínűleg kedvezőbb lesz a szállítás, mint Magyarországról.... Tovább terminator.png Márkabemutató: PIX Terminator nagy teljesítményű burkolt ékszíjak Márkabemutató cikksorozatunkban az ekszij.hu webáruház termékeinek márkáit ismertetjük vásárlóinkkal. Ezúttal fókuszban a PIX Terminator-XS nagy teljesítményű, kevlár erőhordozó szálas, burkolt ékszíj... Tovább