Kertitraktor ékszíjak

Általános információ

A PIX Lawn & Garden szíjak változatos konstrukcióban kaphatók, mint például burkolt ékszíjak (szabványos, szalagos, hatszögletű, száraz burkolattal, kevlár erőhordozó szállal, stb), keskeny profilú fogazott ékszíjak (normál, szalagos, nyers élű sima), Poly-V szíjak és duplafogú fogasszíjak. Ebben a termékcsoportban akkor találja meg amit keres, ha kertitraktor speciális erőátviteli szíjat keres és tudja a gyártói cikkszámát.

Amennyiben fűnyírótraktor kuplung (késhajtó) ékszíjat keres és tudja a méretét, itt találja: https://ekszij.hu/termekek/ekszijak/mezogazdasagi-ekszijak/funyirotraktor-kuplung-szijak Amennyiben fűnyírótraktor hatszögletű ékszíjat keres és tudja a méretét, itt találja: https://ekszij.hu/termekek/ekszijak/hatszoeg-profilu-ekszijak Amennyiben fűnyírótraktor duplafogú fogasszíjat keres és tudja a méretét, itt találja: https://ekszij.hu/termek/lapos-bordas-es-fogasszijak/duplafogu-fogasszijak/funyirotraktor-duplafogu-fogasszijak

A kertitraktorokon használatos cikkszámos erőátviteli szíjak anyaga, kivitele, terhelhetősége nem feltétlenül egyezik meg a szabványos erőátviteli szíjak paramétereivel. Amennyiben Ön ismeri a kertitraktoron használatos erőátviteli szíj hosszát, kivitelét, akkor válogathat normál ékszíjaink közül is az ÉKSZÍJAK menüpontban. Hosszbordás szíjat, vagy fogasszíjat itt talál: https://ekszij.hu/termekek/lapos-bordas-es-fogasszijak. Azonban az egyenlő hosszméret és a látszólag egyforma kivitel nem biztos, hogy egyforma szíjat takar. A cikkszámos szíjak esetében gyakran eltérő az erőhordozószál és/vagy a gumimag és/vagy a bevonat típusa, kivitele. Összefoglalva: Hiába néz ki az Ön cikkszámos erőátviteli szíja ugyanúgy, mint egy átlagos ékszíj, még nem biztos, hogy az... De lehetséges... Ha igazából egy szabványos erőátviteli szíj, akkor jóval olcsóbban is megveheti, mint cikkszámosan... De ha mégsem lesz úgy, akkor hamar tönkremehet... Az eredeti gyártói előírástól eltérő erőátviteli szíjat csak saját felelősségre rendeljen!

Mit jelent az OEM?

Original Equipment Manufacturer. Egy gépgyártó cég az eredeti gyártótól vásárolt alkatrészt összeszerelve, késztermék alkatrészeként a saját márkaneve alatt értékesíti. Például a John Deere nem rendelkezik saját szíjgyártással, mégis lehet John Deere márkájú szíjakat vásárolni. A gyár ilyenkor legyártatja mással a terméket és saját márkaneve alatt értékesíti. Az OEM gyártó készíti a szíjat a gépgyártó számára.

Mit jelent az utángyártott szíj?

Az utángyártott szíjtermék készülhet OEM gyártónál, vagy másik gyártóüzemben. Ha az eredeti gyártónál készül, akkor annyiban különbözik az eredeti szíjtól, hogy nincs rajta feltüntetve a márkanév! Az eredeti szíjnak megfelelő paraméterekkel kell elkészíteni, de a gép gyártója nem ellenőrzi és nem minősíti ezt a terméket. Egy utángyártott szíj lehet tökéletesen eredetivel egyező, de előfordulhat az is, hogy valamely paramétere nem egyezik az eredeti szíjtermékkel...