Gumiból készült folyóméteres fogasszíjak

Általános információ

A gumiból készült, folyóméterben vásárolható fogasszíjak a végtelen gyártású fogasszíjaknak megfelelő, szabványos fogosztással és szabványos szélességekre vágva készülnek. Felhasználásuk általában lineáris mozgások, pl. kapuk, ajtók, emelőszerkezetek mozgatószíjaiként történik. A gumiból készült fogasszíjak kizárólag erre a lineáris mozgatási tevékenységre alkalmasak, szakszerű módon nem végteleníthetők. A folyóméteres szíjak rögzítése a végükre helyezett leszorító lappal történik.

A gumi folyóméteres fogasszíjak a normál fogasszíjaknak megfelelő fogosztásokkal készülnek, szabványos szélességekben. Vásárláskor a termék kívánt szélességének megfelelő változatot kell kiválasztani, majd a rendelés leadásakor meg kell adni a kívánt hosszot és darabszámot. A hosszot méterben kell megadni. Tizedesként megadva rendelhetők a szíjak milliméter pontossággal.

A valós szállított hosszméret mindig az osztásnak megfelelő méretre kerekítve kerül kiszállításra, mert a szíjakat minden esetben két fog között középen vágjuk. Példa: MXL fogasszíjból rendelünk 1 méter hosszúságot. Az MXL szíj osztása 2,032. Egész méretet szállítunk, azaz 492 fog kerül kiszállításra. Ennek a valós hossza 999,75 milliméter lesz. Amennyiben a rendelt méret nem pontosan egyezik meg az osztásnak megfelelő mérettel, akkor mindig névleges méretnek megfelelő, az utolsó egész fogszámnak megfelelő méret lesz kiszállítva.

A folyómétereben rendelhető gumi fogasszíj profilok a következők: MXL, XL, L, H, HTD3M (RPP3), HTD5M (RPP5), HTD8M (RPP8), STD8 (S8M)

A folyóméteres fogasszíjakat egyedileg vágjuk méretre, a megrendelés visszaigzaolása után nem fogadunk el elállást a rendeléstől. A levágott szíjakat nem vesszük vissza és nem cseréljük!