Kombájn ékszíjak

Általános információ

Ebben a termékcsoportban a cikkszámos, utángyártott mezőgazdasági erőátviteli szíjak találhatók. A termékek paramétereit nem ismerjük, de minden termék OEM minőségű, az eredeti cikkszámnak megfelelő kivitelű és anyagú termék. A cikkszámból az sem derül ki, hogy ékszíj, átlapolt szíj, hosszbordás szíj, vagy fogasszíj az adott számmal jelölt termék. Akkor rendeljen utángyártott, cikkszámos, mezőgazdasági erőátviteli szíjterméket, ha biztos abban, hogy az Ön által keresett termék cikkszáma megegyezik a termékcsoportban található termék cikkszámával. A kombájn ékszíjakat nem tartjuk raktáron, szállítási határidő gyártói készlettől függően 2-7 munkanap!

A mezőgazdaságban használatos cikkszámos erőátviteli szíjak anyaga, kivitele, terhelhetősége nem feltétlenül egyezik meg a szabványos erőátviteli szíjak paramétereivel. Amennyiben Ön ismeri a mezőgazdasági gépen, vagy erőgépen használatos erőátviteli szíj hosszát, kivitelét, akkor válogathat normál (ipari) ékszíjaink közül is az ÉKSZÍJAK menüpontban. Azonban az egyenlő hosszméret és a látszólag egyforma kivitel nem biztos, hogy egyforma szíjat takar. A cikkszámos szíjak esetében gyakran eltérő az erőhordozószál és/vagy a gumimag és/vagy a bevonat típusa, kivitele. Összefoglalva: Hiába néz ki az Ön cikkszámos ékszíja ugyanúgy, mint egy átlagos ékszíj, még nem biztos, hogy az... De lehetséges... Ha igazából egy szabványos erőátviteli szíj, akkor jóvol olcsóbban is megveheti, mint cikkszámosan... De ha mégsem lesz úgy, akkor hamar tönkremehet... Az eredeti gyártói előírástól eltérő erőátviteli szíjat csak saját felelősségre rendeljen!

Mit jelent az OEM?

Original Equipment Manufacturer. Egy gépgyártó cég az eredeti gyártótól vásárolt alkatrészt összeszerelve, késztermék alkatrészeként a saját márkaneve alatt értékesíti. Például a John Deere nem rendelkezik saját szíjgyártással, mégis lehet John Deere márkájú szíjakat vásárolni. A gyár ilyenkor legyártatja mással a terméket és saját márkaneve alatt értékesíti. Az OEM gyártó készíti a szíjat a gépgyártó számára.

Mit jelent az utángyártott szíj?

Az utángyártott szíjtermék készülhet OEM gyártónál, vagy másik gyártóüzemben. Ha az eredeti gyártónál készül, akkor annyiban különbözik az eredeti szíjtól, hogy nincs rajta feltüntetve a márkanév! Az eredeti szíjnak megfelelő paraméterekkel kell elkészíteni, de a gép gyártója nem ellenőrzi és nem minősíti ezt a terméket. Egy utángyártott szíj lehet tökéletesen eredetivel egyező, de előfordulhat az is, hogy valamely paramétere nem egyezik az eredeti szíjtermékkel...